Zelfstandige wekneemster en (jonge) mama?

Geniet van 105 gratis dienstencheques!

Bent u zelfstandige (of meewerkende echtgenote) en net bevallen of in verwachting van een kind?

Goed nieuws! U heeft dan recht op “moederschapshulp” en meer bepaald op 105 gratis Dienstencheques (met een totale waarde van €945)! Heel handig! Zeker als u een jonge moeder bent en u zowel voor u kind moet zorgen en moet gaan werken.

Sinds 1 september 2017 hoeft u deze zelfs niet meer aan te vragen bij uw sociaal verzekeringsfonds! Zij nemen immers zelf contact op met u!

Welke zijn de voorwaarden om moederschapshulp te verkrijgen?

  • U dient onderworpen te zijn aan het sociaal statuut van zelfstandigen tijdens de twee semesters voor de bevalling zelf, en u dient de sociale bijdragen die deze voortbrengen ook in orde gebracht te hebben.
  • U dient onderworpen te blijven aan het sociaal statuut van zelfstandigen tot het octrooi van de dienstencheques en u dient de sociale bijdragen van het semester van de bevalling in orde gebracht te hebben.
  • Uw dient uw kind in te schrijven in het Nationaal Register van uw huishouden (d.w.z. in het huishouden van de moeder).
  • Uw dient uw activiteiten als zelfstandige te hervatten na de geboorte. 

Wat moet u doen om hiervan te genieten?

In principe, hoeft u niets te doen. Sinds 1 september 2017, is uw sociaal verzekeringsfonds wettelijk verplicht automatisch contact met u op te nemen zodat u hiervan kan genieten. In realiteit is dit wel niet altijd het geval, dus wij raden u ondanks alles toch aan om de aanvraag bij u sociaal verzekeringsfonds te doen, en dit tussen de 6e zwangerschapsmaand tot en met de laatste dag van de 15e week na de bevalling.

Opteer voor de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid!

Als pionnier van dienstencheques sinds 2003, stelt Daoust haar ervaring in het beheer van Human Resources ter uwer beschikking voor de rekrutering et het beheer van uw huishoudhulp, en dit in alle eenvoudigheid.

Uw huishoudhulp van Daoust is het nieuwste lid van uw familie! Dankzij haar zal uw huis opnieuw schitteren en beschikt u over meer vrije tijd voor uw kindje en voor uzelf… Welcome to the Family !

Wenst u beroep te doen op de diensten van een huishoudhulp van Daoust?
Vul dit formulier in, wij nemen vervolgens contact op met u!

Door te klikken op «VERDER GAAN», bevestigt u uw contactaanvraag bij de n.v. Daoust in het kader van haar Dienstencheques departement.

Lees ons « beleid voor de bescherming van persoonlijke gegevens »

070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter
Respect voor uw privacy is een prioriteit voor ons Wij gebruiken cookies om de goede werking van onze website te verzekeren. M.a.w. het automatisch onthouden van uw inloggegevens en wachtwoorden en taal die u gebruikt. Deze cookies zijn essentieel om uw gebruikservaringen te verbeteren en het webverkeer te analyseren met onze partners.
Got it!