Zelfstandige en (jonge) mama?

Geniet van 105 gratis dienstencheques!

bouton besoin d'aide

Nieuws


Nieuwsbrief

Schrijf u in en mis geen enkele actie of update van/over Daoust!

Bedankt voor uw inschrijving

Vous devez vous inscrire à une liste

Bent u zelfstandige (of meewerkende echtgenote) en zwanger of net bevallen?

Goed nieuws! Dan heeft u recht op moederschapshulp. Dat zijn 105 gratis dienstencheques (met een totale waarde van € 945). Dat is heel handig, zeker wanneer u als jonge moeder zowel voor uw kind moet zorgen als gaan werken.

Sinds 1 september 2017 hoeft u deze aanvraag niet meer zelf te doen. Uw sociaal verzekeringsfonds neemt automatisch contact met u op.

Welke zijn de voorwaarden om moederschapshulp te verkrijgen?

  • U dient onderworpen te zijn aan het sociaal statuut van zelfstandigen tijdens de twee semesters voor de bevalling zelf, en u dient de sociale bijdragen die deze voortbrengen ook in orde gebracht te hebben.
  • U dient onderworpen te blijven aan het sociaal statuut van zelfstandigen tot het octrooi van de dienstencheques en u dient de sociale bijdragen van het semester van de bevalling in orde gebracht te hebben.
  • U dient uw kind in te schrijven in het Nationaal Register van uw huishouden (d.w.z. in het huishouden van de moeder).
  • U dient uw activiteiten als zelfstandige te hervatten na de geboorte. 

Wat moet u doen om hiervan te genieten?

In principe hoeft u niets te doen. Sinds 1 september 2017 is uw sociaal verzekeringsfonds wettelijk verplicht automatisch contact met u op te nemen zodat u hiervan kan genieten. In realiteit is dit niet altijd het geval, daarom raden wij u toch aan om aanvraag te doen bij uw sociaal verzekeringsfonds tussen de 6e zwangerschapsmaand en de laatste dag van de 15e week na de bevalling.

Opteer voor de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid

Daoust, pionier in dienstencheques sinds 2003, stelt haar ervaring in het beheer van human resources te uwer beschikking. We rekruteren uw huishoudhulp voor u en volgen ook verder op.

Uw huishoudhulp van Daoust is het nieuwste lid van uw familie. Uw huis is kraaknet en u heeft meer vrije tijd voor uw kindje en uzelf … Welcome to the Family!

Wenst u beroep te doen op de diensten van een huishoudhulp van Daoust?
Vul dit formulier in en wij nemen contact met u op!

Door te klikken op «VERDER GAAN», bevestigt u uw contactaanvraag bij de n.v. Daoust in het kader van haar Dienstencheques departement.

Lees ons « beleid voor de bescherming van persoonlijke gegevens »

070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter