Bringing you home safely!

Nieuws


Nieuwsbrief

Schrijf u in en mis geen enkele actie of update van/over Daoust!

Bedankt voor uw inschrijving

Vous devez vous inscrire à une liste

Veilig aan de slag als huishoudhulp

Bij Daoust hechten we veel belang aan een veilige en gezonde werkomgeving, daarom heeft onze Safety-afdeling een aantal infofiches gemaakt om u te wijzen op mogelijke gevaren van de werkvloer. Zo kan u voorbereid en met een gerust hart aan het werk!

Aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen via safety@daoust.be, we helpen u graag om uw werk in alle veiligheid te kunnen uitvoeren.

Klik op het thema om de fiche te openen.

Chemische agentia

Leer hoe u de symbolen op chemische producten kan ontcijferen, welke producten u mag gebruiken en waar u op moet letten als u ze gebruikt. Daarnaast geven we wat algemene richtlijnen mee en het noodnummer indien er toch iets zou mislopen.

Ergonomie

Uw werk kan heel belastend zijn voor uw rug, daarom geven we graag een aantal tips waarmee u tijdens het werk uw rug minder belast zodat u rugklachten op lange termijn kan vermijden. u krijgt ook een reeks oefeningen mee om de rug te ontspannen en versterken.

Werken op een trap(ladder)

U zal soms bij het werken een trapladder nodig hebben om bijvoorbeeld de ramen te kunnen poetsen. In deze fiche leert u welke trapladders u mag gebruiken en waar u daarbij op moet letten. We geven daarnaast ook een aantal tips voor het poetsen van en op de trap.

Huisdieren

Sommige klanten hebben huisdieren die tijdens uw werkuren aanwezig zijn, daarom is het belangrijk goed te weten hoe u met deze dieren kan omgaan en wat er van zowel u als de klant verwacht wordt wanneer er dieren aanwezig zijn.

➡ Valpartijen

In België wordt bijna 20% van de arbeidsongevallen veroorzaakt door te vallen. U vindt in deze fiche een overzicht van de verschillende risico’s en de preventieve maatregelen die moeten worden genomen om ze te vermijden.

➡ Veilig strijken

Strijken kan gevaarlijk zijn als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen. We zetten alles op een rijtje wat u moet doen en waar u op moet letten om ongelukken te voorkomen.

➡ Eerste hulp

Hoe reageer je in een kritieke situatie waarin andere mensen in gevaar zijn? Wat moet je doen en waar moet je beginnen? We leggen alles tot in het detail uit.

U kunt hier ook de hulpverlening brochure van Mensura vinden.

➡ Aangifte van een arbeidsongeval

Wij leggen uit wat een arbeidsongeval precies is en wat de verschillende stappen zijn om het op de juiste manier te melden.

Welkom bij Daoust, Welcome to the Family!

070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter
Respect voor uw privacy is een prioriteit voor ons Wij gebruiken cookies om de goede werking van onze website te verzekeren. M.a.w. het automatisch onthouden van uw inloggegevens en wachtwoorden en taal die u gebruikt. Deze cookies zijn essentieel om uw gebruikservaringen te verbeteren en het webverkeer te analyseren met onze partners.
Got it!