De mens is het hart van de onderneming!


Nieuws


Nieuwsbrief

Schrijf u in en mis geen enkele actie of update van/over Daoust!

Bedankt voor uw inschrijving

Vous devez vous inscrire à une liste

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Daoust is een familiaal bedrijf waar de mens centraal staat. Wij hechten een fundamenteel belang aan maatschappelijke waarden. Dat trekt zich door naar ons ethisch engagement voor alle actoren in de werkgelegenheid.

Onze prioriteiten

Onze afdeling MVO weerspiegelt de waarden van Daoust. We zetten ons in voor het beheer van diversiteit op het werk, het milieu en projecten die begeleiding en coaching aanbieden aan werkzoekenden in samenwerking met de overheid en de non-profit sector. Deze proactieve strategie leverde ons een stabiele, duurzame groei op.

Daoust houdt zich al vele jaren bezig met het milieu en probeert continu zijn CO2-voetafdruk te verminderen.  Daarom hebben we voor ons hoofdkantoor in Brussel de volgende resultaten behaald:

 • Het label van Ecodynamische Onderneming in 2015 dat getuigt van de maatregelen die zijn genomen voor intern milieubeheer
 • Het CO2-Neutraal label gecertificeerd in 2022 door CO2 Logic en Vinçotte dat wordt toegekend aan organisaties die hun impact op het klimaat berekenen, verminderen en compenseren.

Onze groene prestaties voor ons hoofdkantoor in Brussel

 • Onze energie: is 100% groen
 • CO2 : 32% minder uitstoot dan de gemiddelde onderneming in de Belgische en Franse dienstensector
 • Het energieverbruik : van het gebouw is per vierkante meter 6 keer lager dan een gemiddeld gebouw van dezelfde categorie.

Onze andere concrete acties

 • Volledige compensatie van onze uitstoot : Al onze CO2-uitstoot van het hoofdkantoor wordt gecompenseerd door steun te geven aan een project in Rwanda dat de levens van honderden Rwandese gezinnen verbetert door ze toegang te geven tot drinkbaar water.  Genoeg om de gezondheid van deze gezinnen te behouden, maar ook om honderden hectaren bos te beschermen. 
 • Verantwoorde inkoop :We geven de voorkeur aan het green aspect in al onze aankopen: gereviseerde computerapparatuur, lokale leveranciers, gerecycled papier, herbruikbare zakken, enz.
 • Een tweede leven voor onze multimedia-apparatuur :Dankzij onze samenwerking met aSmartWorld en Digital for Youth worden al onze computers, schermen en smartphones hersteld in plaats van weggegooid.
 • Paperless : Dankzij onze e-tools, onze Paperless JobCenters en het bewustzijn van onze klanten over elektronische dienstencheques, kunnen we ons papiergebruik zoveel mogelijk beperken
 • Ons papierafdrukken compenseren: 100% paperless gaan is makkelijker gezegd dan gedaan, maar Daoust heeft sinds 2019 een groen alternatief gevonden dankzij PrintReleaf. Zij berekenen ons papierverbruik en vervangen automatisch het equivalent in bomen.

Het Daoust Diversity Charter belichaamt onze inzet voor diversiteit in het kader van rekrutering en tewerkstelling. Aandacht voor diversiteit is een belangrijk onderdeel in de dagelijkse activiteiten van ons personeel. Daoust selecteert kandidaten op een niet-discriminerende manier en baseert zich uitsluitend op hun vaardigheden.

 • Daoust zet zich in voor een gezond en proactief beheer van de diversiteit in het kader van rekrutering, tewerkstelling en opvolging van haar belanghebbende partijen: de klanten, de interne medewerkers, de werknemers (uitzendkrachten en huishoudhulpen), maar ook de ontvangen kandidaten in Interim, Dienstencheques, Selectie en opvolging in Outplacement en Jobcoaching.
 • Het bedrijf hecht veel waarde aan respect voor de principes van neutraliteit en anti-discriminatie in al haar vormen en ten opzichte van alle criteria zoals geslacht, leeftijd, land van afkomst, ras, huidskleur, sociale stand, seksuele geaardheid, handicap en de religieuze overtuiging of filosofie.
 • Daoust is ervan overtuigd dat elke persoon recht heeft op gelijke kansen op de arbeidsmarkt tijdens zijn/haar zoektocht naar werk en tijdens de duur van zijn/haar carrière, wat ook zijn/haar afkomst, karakteristieken of eigenaardigheden mogen zijn.
 • Al onze medewerkers engageren zich om het Diversiteit Charter te respecteren en zijn getraind in het selecteren van kandidaten louter op basis van de noodzakelijke competenties voor de desbetreffende functie.
 • Wij vragen ook aan onze klantbedrijven om deze waarden te respecteren in het kader van hun contacten met onze medewerkers en uitzendkrachten.
 • Onze verdiensten: We hebben het label van Diversiteit van het Vlaams Gewest behaald (2008), alsook het Diversiteitslabel van het Brusselse Gewest (2013-2018).

Begeleiding voor werkzoekenden

In samenwerking met de publieke sector en de non-profit sector ontwikkelen we regelmatig begeleidingsprojecten en coaching voor werkzoekenden.

 • Exaris: sociaal interimbedrijf opgericht door Daoust in samenwerking met Actiris en Febecoop.
 • Daoust Jobcoaching: Samen met Actiris, Forem en VDAB lanceert Daoust verschillende coachingprojecten gericht op werkzoekenden. Deze projecten zijn bedoeld om hun zoektocht naar werk te vergemakkelijken en hen loopbaanbegeleiding aan te bieden. Dankzij de tussenkomst van de regionale arbeidsbemiddelingsdiensten zijn de meeste begeleidingen gratis.

Het belang van lezen

Omdat lezen essentieel is… om zich te ontwikkelen, om de geest te openen, om verder te leren, om er even tussenuit te zijn… heeft Daoust besloten “Foire Du Livre De Bruxelles” en meer bepaald het “Objectif Lire”-programma te steunen.

Het “Objectif Lire”-programma richt zich tot mensen die om sociale, culturele, economische of andere redenen zich niet ten volle met lezen of schrijven bezig kunnen houden (ouderen, gevangenen, immigranten, analfabeten, enz.) door hen schrijfworkshops en literaire activiteiten aan te bieden.

Een geweldige manier om mensen kennis te laten maken met literatuur.

070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter
Respect voor uw privacy is een prioriteit voor ons Wij gebruiken cookies om de goede werking van onze website te verzekeren. M.a.w. het automatisch onthouden van uw inloggegevens en wachtwoorden en taal die u gebruikt. Deze cookies zijn essentieel om uw gebruikservaringen te verbeteren en het webverkeer te analyseren met onze partners.
Got it!