Daoust, Entrepreneur of the Year® 2016!

De mens is het hart van de onderneming!


Nieuws


Nieuwsbrief

Schrijf u in en mis geen enkele actie of update van/over Daoust!

Bedankt voor uw inschrijving

Vous devez vous inscrire à une liste

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Daoust is een familiaal bedrijf waar de mens centraal staat. Wij hechten een fundamenteel belang aan maatschappelijke waarden. Dat trekt zich door naar ons ethisch engagement voor alle actoren in de werkgelegenheid.

Onze prioriteiten

Onze afdeling MVO weerspiegelt de waarden van Daoust. We zetten ons in voor het beheer van diversiteit op het werk, het milieu en projecten die begeleiding en coaching aanbieden aan werkzoekenden in samenwerking met de overheid en de non-profit sector. Deze proactieve strategie leverde ons een stabiele, duurzame groei op.

Diversiteit bij Daoust

Het Daoust Diversity Charter belichaamt onze inzet voor diversiteit in het kader van rekrutering en tewerkstelling. Aandacht voor diversiteit is een belangrijk onderdeel in de dagelijkse activiteiten van ons personeel. Daoust selecteert kandidaten op een niet-discriminerende manier en baseert zich uitsluitend op hun vaardigheden.

 • Daoust zet zich in voor een gezond en proactief beheer van de diversiteit in het kader van rekrutering, tewerkstelling en opvolging van haar belanghebbende partijen: de klanten, de interne medewerkers, de werknemers (uitzendkrachten en huishoudhulpen), maar ook de ontvangen kandidaten in Interim, Dienstencheques, Selectie en opvolging in Outplacement en Jobcoaching.
 • Het bedrijf hecht veel waarde aan respect voor de principes van neutraliteit en anti-discriminatie in al haar vormen en ten opzichte van alle criteria zoals geslacht, leeftijd, land van afkomst, ras, huidskleur, sociale stand, seksuele geaardheid, handicap en de religieuze overtuiging of filosofie.
 • Daoust is ervan overtuigd dat elke persoon recht heeft op gelijke kansen op de arbeidsmarkt tijdens zijn/haar zoektocht naar werk en tijdens de duur van zijn/haar carrière, wat ook zijn/haar afkomst, karakteristieken of eigenaardigheden mogen zijn.
 • Al onze medewerkers engageren zich om het Diversiteit Charter te respecteren en zijn getraind in het selecteren van kandidaten louter op basis van de noodzakelijke competenties voor de desbetreffende functie.
 • Wij vragen ook aan onze klantbedrijven om deze waarden te respecteren in het kader van hun contacten met onze medewerkers en uitzendkrachten.
 • Onze verdiensten: We hebben het label van Diversiteit van het Vlaams Gewest behaald (2008), alsook het Diversiteitslabel van het Brusselse Gewest (2013-2018).

Daoust Green

Daoust zet zich al jaren in voor het milieu.

In 2012 lanceerden we het Daoust Green-plan in het kader van onze strategie inzake Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Dankzij dit plan heeft Daoust in juni 2015 het label Ecodynamische onderneming (2 sterren) behaald voor de hoofdzetel. Dit label is 3 jaar geldig en is een officiële erkenning van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor Brusselse ondernemingen die intern een milieubeleid doorvoeren.

Onze ‘groene’ prestaties in enkele cijfers

 • Mobiliteit: een daling van 16 % CO²-uitstoot per km voor het hele wagenpark van Daoust
 • Elektrische prestaties van het gecertificeerde gebouw: 2 maal lager dan het gemiddelde gebouw uit dezelfde categorie
 • Verbruik van verwarming: 3,5 maal lager dan het gemiddelde in de regio Brussel voor een gelijkaardig type kantoor

Andere concrete acties

 • Een samenwerking met aSmartWorld & DigitalForYouth voor het hergebruik van ons IT materiaal en smartphones.
 • De oprichting van onze paperless JobCenters in Brussel: tot 90% minder papierverbruik!
 • Onze e-Tools, waaronder Daoust Connect, gericht op het verminderen van de papierberg.
 • Wij geven de voorkeur aan groene alternatieven in onze administratie: gerecycleerd printpapier, post-its, notitieblokken …
 • Daoust moedigt haar dienstenchequeklanten actief aan om met elektronische dienstencheques te werken.

Begeleiding voor werkzoekenden

In samenwerking met de publieke sector en de non-profit sector ontwikkelen we regelmatig begeleidingsprojecten en coaching voor werkzoekenden.

 • Exaris: sociaal interimbedrijf opgericht door Daoust in samenwerking met Actiris en Febecoop.
 • Daoust Jobcoaching: Samen met Actiris, Forem en VDAB lanceert Daoust verschillende coachingprojecten gericht op werkzoekenden. Deze projecten zijn bedoeld om hun zoektocht naar werk te vergemakkelijken en hen loopbaanbegeleiding aan te bieden. Dankzij de tussenkomst van de regionale arbeidsbemiddelingsdiensten zijn de meeste begeleidingen gratis.
070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter
Respect voor uw privacy is een prioriteit voor ons Wij gebruiken cookies om de goede werking van onze website te verzekeren. M.a.w. het automatisch onthouden van uw inloggegevens en wachtwoorden en taal die u gebruikt. Deze cookies zijn essentieel om uw gebruikservaringen te verbeteren en het webverkeer te analyseren met onze partners.
Got it!