Uw huishoudhulp van Daoust, het nieuwste lid van uw familie!

Onze 3.500 huishoudhulpen stellen elke dag meer dan 25.000 klanten tevreden

Opteer voor de kwaliteit van Daoust Dienstencheques!

Alles weten over dienstencheques in Wallonië

Wat is een dienstencheque?

Een dienstencheque is een cheque die particulieren kunnen aankopen en gebruiken voor de betaling van één uur huishoudelijke hulp.

Kosten en voordelen

 • Het maximaal aantal dienstencheques dat u per jaar kan aankopen is 500 stuks (1000 stuks per gezin).
 • De aankoopprijs van een dienstencheque is vastgesteld op € 9 tot en met 2020.
 • De dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat een huishoudhulp van Daoust u slechts € 8,10*/uur kost (voor de eerste 155 uitgegeven dienstencheques).

* Tarief- en fiscale simulatie is louter informatief, zonder enige verplichting vanwege Daoust Dienstencheques. Volledige informatie en wettelijke bepalingen op: www.dienstencheque-sodexo.be

Hoeveel uren per dag?

Elke prestatie moet minimum 3 uur duren.

Het loon van uw huishoudhulp

Bij Daoust Dienstencheques geniet een huishoudhulp de voordelen van een echt arbeidscontract, opgesteld volgens de regels van de Belgische Sociale Zekerheid (pensioen, betaald verlof, ziekteverzekering, feestdagen, werkloosheid …).

Bestel uw dienstencheques via Sodexo

Om te kunnen genieten van dienstencheques moet u zich eerst gratis inschrijven bij Sodexo. Via Sodexo kan u uw dienstencheques aankopen.

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging en uw persoonlijk gebruikersnummer. Bewaar dit zorgvuldig want u zal het nodig hebben om uw dienstencheques te bestellen. De inschrijving en het gebruikersnummer worden gebruikt om uw dienstencheques te verpersoonlijken, maar ook om uw fiscaal attest naar u op te sturen.

De minimumbestelling bedraagt 10 dienstencheques, maar het is mogelijk om er 12, 23, 37 … te bestellen. Volg de instructies op www.wallonie-titres-services.be.

Uw dienstencheques worden toegevoegd aan uw elektronische portefeuille of worden naar u opgestuurd binnen de 10 dagen na ontvangst van uw betaling.

Gebruik elektronische dienstencheques: makkelijk en ecologisch!

 • Geen hopen papier en manipulatie van cheques meer
 • U kan ze niet meer verliezen
 • Simpel en automatisch
 • U ontvangt uw dienstencheques veel sneller (de dag na de ontvangst van uw betaling)
 • Eenvoudig traceerbaar: u beschikt over de historiek van de prestaties van uw huishoudhulp
 • Minder risico op verspilling: de oudste dienstencheques worden eerst gebruikt

Hoe werkt het?

Uw consulent encodeert de gegevens betreffende de prestaties van uw huishoudhulp op een beveiligd extranet. U dient enkel nog deze gegevens te bevestigen.

Uw opties voor het beheer van uw dienstencheques in alle eenvoud:

 • via uw persoonlijke beveiligde zone: www.wallonie-titres-services.be
 • via een gratis mobiele app om uw dienstencheques via uw smartphone of tablet te beheren: Dienstencheques by Sodexo. Met deze app kan u uw balans nakijken, uw prestaties valideren, uw portefeuille beheren … Handig, toch?

Overschakelen op elektronische dienstencheques? Heel simpel!

 1. Breng uw JobCenter Daoust op de hoogte
 2. Ga naar uw beveiligde zone
 3. Klik op ‘Gegevens‘ en ‘Gegevens bewerken
 4. Kies voor ‘elektronisch‘ en bevestig

Maakt u gebruik van papieren dienstencheques?

Gelieve voor elk gepresteerd uur één dienstencheque volledig en goed leesbaar in te vullen met een donkerblauwe of zwarte pen. Vergeet ook niet om de datum in te vullen, de soort activiteit aan te duiden en uw handtekening te zetten.

Opgelet: indien u opteert voor papieren dienstencheques, berust de verantwoordelijkheid voor de overdracht van de cheque bij u. U moet er dus op toezien dat de cheques aan de consulent( e) van uw Jobcenter van Daoust, die het dossier van uw huishoudhulp beheerst, worden overhandigd en dit in de week van de prestatie van de huishoudhulp.

Wenst u beroep te doen op de diensten van een huishoudhulp van Daoust?
Vul dit formulier in, wij nemen vervolgens contact op met u!

Door te klikken op «VERDER GAAN», bevestigt u uw contactaanvraag bij de n.v. Daoust in het kader van haar Dienstencheques departement.

Lees ons « beleid voor de bescherming van persoonlijke gegevens »

Erkenningsnummer Dienstencheques Wallonië: W40063

070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter
Respect voor uw privacy is een prioriteit voor ons Wij gebruiken cookies om de goede werking van onze website te verzekeren. M.a.w. het automatisch onthouden van uw inloggegevens en wachtwoorden en taal die u gebruikt. Deze cookies zijn essentieel om uw gebruikservaringen te verbeteren en het webverkeer te analyseren met onze partners.
Got it!