Nieuws


Nieuwsbrief

Schrijf u in en mis geen enkele actie of update van/over Daoust!

Bedankt voor uw inschrijving

Vous devez vous inscrire à une liste

Stapsgewijze heropstart van de prestaties van onze Daoust Dienstencheques-huishoudhulpen vanaf 18 mei

In navolging van de beslissing die onze overheid nam op 24 april om de coronamaatregelen stapsgewijs af te bouwen waaronder ook de toestemming valt om vanaf 18 mei opnieuw privé-bijeenkomsten te organiseren, heeft Daoust besloten om ook op diezelfde datum de Dienstencheques-activiteiten te hervatten (indien er intussen geen andere wijzigingen meer worden aangekondigd door de overheid) met bepaalde voorwaarden inzake hygiëne en veiligheid.

Uw JobCenter zal u in de week van 11 mei contacteren om samen de heropstart van uw werk nader te bekijken. U vindt alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen hier terug.

Verlenging van de tijdelijke werkloosheid voor onze huishoudhulpen

Na de verlenging van de inperking en social distancing maatregelen van de regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moet Daoust de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht van al zijn huishoudhulpen tot nader order verlengen (ten minste t/m 17/05).

We houden u uiteraard op de hoogte wanneer het werk kan hervatten.

U ontvangt uw vakantiegeld binnenkort!

We hebben het plezier u te mogen aankondigen dat we bevestiging ontvingen dat het vakantiegeld van arbeiders in de dienstenchequessector vroeger dan voorzien zal uitbetaald worden. U zal het bedrag al in de loop van de maand mei 2020 ontvangen. Wenst u de exacte datum van uw uitbetaling te kennen? Ga dan naar mijnvakantierekening.be.

De betaling van uw loon voor de maand april

De elektronische aangiften met betrekking tot de tijdelijke werkloosheid voor de maand april 2020 worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd en worden vervolgens naar de verschillende betalingsorganen (CAPAC of vakbond) gestuurd voor een snellere betaling van uw tijdelijke werkloosheidsuitkeringen.

Extra werkloosheidsvergoeding

Goed nieuws! De RVA heeft beslist om een extra werkloosheidsvergoeding per werkloze dag te betalen van € 5,63 bruto, aan alle werknemers, die tijdens deze coronavirus crisis in België tijdelijk werkloos zijn wegens overmacht. Dit bedrag wordt jullie uitbetaald samen met jullie maandelijkse tijdelijke werkloosheiduitkering via jullie betalingsorganisatie (CAPAC of vakbond).

Hieronder leggen we uit welke stappen u dient te ondernemen om een werkloosheidsuitkering te ontvangen van de RVA:

Werd u vóór 18 maart 2020 onder tijdelijke economische werkloosheid geplaatst?

Gelieve dan het gewone controleformulier C3.2 in te vullen en te bezorgen aan uw uitbetalingsinstelling (HVW/vakbond).

Werd u na 18 maart 2020 onder tijdelijke economische werkloosheid geplaatst?

  • Schrijf u dan in bij een uitbetalingsinstelling (HVW/vakbond).
  • Vul het controleformulier C3.2 corona in en bezorg het aan uw uitbetalingsinstelling.
    > U hoeft dit document niet te ondertekenen als u een volmacht geeft aan uw betaalorgaan. Dit document dient volledig ingevuld te worden en nadien naar uw betaalorgaan (HVW/vakbond) worden teruggestuurd. 

!!! Het kan zijn dat sommige betaalorganen (HVW of vakbond) een online formulier hebben gecreëerd ter vervanging van het C3.2 Corona formulier. Dit is vaak veel eenvoudiger en daarom nodigen wij u uit om de website van uw betaalorgaan te raadplegen !!!

  • Daoust neemt als werkgever alle verdere administratieve stappen van de RSZ en de RVA voor haar rekening.
  • Group S, ons sociaal secretariaat, zal u alle informatie omtrent uw loon doorsturen via ASR (elektronische zending) bij de uitbetaling van uw loon van april 2020.
  • De betaalorganen krijgen de informatie van uw betaling de dag na de salarisafsluiting van april 2020.

!!! We herinneren u eraan dat u het controleformulier C3.2 A (een uniek genummerd formulier) dat u normaal gezien nodig heeft in geval van tijdelijke werkloosheid, niet ingediend moet worden voor de maanden maart, april en mei 2020 !!!

We vragen u daarnaast om tijdens deze periode van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (omwille van het coronavirus) uw JobCenter (klik hier om de lijst te raadplegen) onmiddellijk via email te verwittigen in geval van ziekte. We herinneren u er ook aan dat we uw medisch getuigschrift binnen de twee kalenderdagen vanaf de start van uw ziekte dienen te ontvangen

Aarzel niet om contact op te nemen met uw JobCenter indien u verdere vragen heeft.

We bedanken u alvast voor uw begrip en houden u op de hoogte van de verdere evolutie van deze situatie.

Zorg goed voor uzelf en uw naasten.

Het Daoust Dienstencheques-team

070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter
Respect voor uw privacy is een prioriteit voor ons Wij gebruiken cookies om de goede werking van onze website te verzekeren. M.a.w. het automatisch onthouden van uw inloggegevens en wachtwoorden en taal die u gebruikt. Deze cookies zijn essentieel om uw gebruikservaringen te verbeteren en het webverkeer te analyseren met onze partners.
Got it!