Nieuws

Nieuwsbrief

Schrijf u in en mis geen enkele actie of update van/over Daoust!

Bedankt voor uw inschrijving

Vous devez vous inscrire à une liste

5 tips om te ontspannen op de werkvloer

Tussen al het werken en leven door vergeten we vaak even echt te ontspannen. Maar wist u ook dat er manieren bestaan om tijdens de kantooruren even tot rust te komen? Ontspannen doorheen uw werkdag is minstens even belangrijk als ontspannen in uw vrije tijd, want wie relax is presteert niet alleen beter maar staat ook gelukkiger in zijn of haar job.

Daarom heeft Daoust een aantal tips voor u opgelijst om u te helpen rust te vinden tijdens de soms overweldigende werkdagen:

1. Gebruik uw pauzes

Een pauze wordt al snel uitgesteld om tijd te winnen, maar eigenlijk schenkt u zichzelf hierdoor meer stress. Een pauze doorbreekt namelijk uw werkritme waardoor u daarna start met een versie portie energie en een frisse blik. Zo houdt u meteen ook uw stressniveau onder controle! Het wordt ook aangeraden om tijdens uw pauze even te bewegen en weg te gaan van uw werkplek.

2. Beweeg

Deze tweede tip is gelinkt aan de eerste: beweeg tijdens uw middagpauze. Eet uw lunch niet achter uw scherm op, maar ga even wandelen in de buurt, haal uw lunch al wandelend of plan een sportactiviteit onder het middaguur. Op deze manier neemt u echt even fysiek en mentaal afstand van uw werk en zal u in de namiddag productiever aan de slag kunnen gaan.

3. Licht en lucht

Zorg ervoor dat u op uw werkplek voldoende daglicht en frisse lucht krijgt. Dat is niet alleen voordelig voor uw bioritme en uw dagelijkse inname aan vitamines, maar ook voor uw stressniveau. Laat uw werkomgeving dit niet toe? Probeer dan tijdens uw pauzes even een fris luchtje te halen buiten het kantoorgebouw.

4. Groene vrienden

Planten leuken niet alleen uw bureau op, maar werken ook stressverlagend. Onderzoek toont zelfs aan dat werknemers in een plantenrijke omgeving meer ontspannen en productiever zijn. Tijd om die groene vingers dus ook op het werk even boven te halen.

5. Herken stress en handel

Als u stress ervaart op het werk is het ook belangrijk hier stil bij te staan. Waar komt uw stress vandaan? Wat kan u eraan doen? Hoe kan u dit in de toekomst voorkomen? Maar eerst en vooral moet u even tot rust komen en dat kan door in gesprek te gaan met uw collega’s of door wat ademhalingsoefening te doorlopen. Als u uw ademhaling even kan vertragen zal u meteen ook een kalmer gevoel ervaren en helderder kunnen denken. Een klassieke ademhalingsoefening is even lang proberen uitademen als u inademt. Klik hier voor een video die u daarbij kan helpen!

Gewapend met deze technieken heeft u al heel wat methodes in handen om stress te voorkomen, te verminderen of erop te reageren. Het is echter ook erg belangrijk om stress te bespreken met uw verantwoordelijke, zo kan u samen de kern van de stressvolle situatie aanpakken.

Of misschien is het tijd voor een carrièreswitch?

Twijfelt u of dit wel de loopbaan voor u is? Dan helpt Daoust Career Management u graag verder. Dat doen we door aandachtig naar uw verhaal te luisteren in het kader van een stimulerende en professionele aanpak. Onze filosofie: u goed voelen in lichaam en geest is de sleutel tot een vlotte evolutie van uw loopbaan. Klik hier voor meer informatie.

Daoust, We Love Solutions!

070/22 11 40
Logo de Facebook Logo de Linkedin Logo de Twitter